Ανακοίνωση
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012
Το Ωδείο Φίλιππος Νάκας θα φιλοξενήσει τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις του 30ού Παγκοσμίου Συνεδρίου της ISME

Η Ε.Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση), ως επίσημη εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (International Society for Music Education - ISME) στην Ελλάδα, διεκδίκησε και επιτυχώς ανέλαβε τη διοργάνωση του 30ού Συνεδρίου της ISME για το 2012. Το εν λόγω πενθήμερο παγκόσμιο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15-20 Ιουλίου 2012, στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε συνέδριο της ISME αποτελεί μέγιστο πολιτισμικό και επιστημονικό γεγονός για την πόλη και την χώρα που το υποδέχεται, καθώς συσπειρώνει περισσότερα από 2000 μέλη της επιστημονικής κοινότητας του πεδίου της μουσικής εκπαίδευσης και πάνω από 600 μέλη καλλιτεχνικών σχημάτων από περίπου 80 χώρες του κόσμου.
 

Το θέμα του 30ού συνεδρίου της ISME είναι: 'Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities' (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες). Η σύλληψη κι ο καθορισμός αυτού του θέματος έγινε με κριτήριο την ανάδειξη της συμβολής των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων στη θεώρηση για την αναγκαιότητα της μουσικής παιδείας, την εστίαση στο βαθμό επίδρασης του λόγου τους στα σύγχρονα μουσικοπαιδαγωγικά ρεύματα, τη συζήτηση του ρόλου της μουσικής εκπαίδευσης στην ανάπτυξη του ανθρώπου και στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και τη διερεύνηση των σύγχρονων περιβαλλόντων μουσικής μάθησης, δημιουργίας και επικοινωνίας.
 
 
Στο πλαίσιο του 30ού συνεδρίου της ISME πραγματοποιούνται προσυνέδρια και σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Συγκεκριμένα στην Αθήνα το Ωδείο Φίλιππος Νάκας θα φιλοξενήσει από τις 10 έως τις 13 Ιουλίου 2012 το προσυνέδριο με θέμα 'Εκπαίδευση του Επαγγελματία Μουσικού' με επικεφαλής την Janis Weller και υπεύθυνες διοργάνωσης τις Λίλλυ Κότσιρα, Δέσποινα Ματθαιοπούλου και Αγγελική Τριανταφυλλάκη.
 
Το Προσυνέδριο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας ξεκινά με την εγγραφή την Τρίτη 10 Ιουλίου (11:30 - 13:00) και τη δεξίωση καλωσορίσματος (13:00 - 15:00) και τελειώνει την Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 14:00.
 
H τιμή εγγραφής για τους συνέδρους είναι 100 € και περιλαμβάνει εκτός της συμμετοχής στα σεμινάρια, 5 σνακ-καφέ, 4 γεύματα, δεξίωση καλωσορίσματος, ξεναγήσεις, εκδρομές.
 
Για τα μέλη της ΕΕΜΕ, τους σπουδαστές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και τους σπουδαστές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας η τιμή εγγραφής είναι 45 €, εφόσον επιθυμούν να συμμετάσχουν στα σνακ-καφέ, στα γεύματα και στη δεξίωση καλωσορίσματος (όχι στις ξεναγήσεις και στις εκδρομές). Εφόσον επιθυμούν απλώς να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και να πάρουν τα πρακτικά σε ηλεκτρονική μορφή, η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Επειδή ωστόσο  ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο mail: kotsiralilly@yahoo.com
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες - εγγραφές στις προσυνεδριακές εκδηλώσεις: